Skip navigation

de Pisicka: http://pisicka.wordpress.com/

Luni. E iarăşi luni. O seară ca oricare alta, poate puţin mai agitată, alergând să prind un spectacol gândit de o minunată prietenă şi jucat de o mare actriţă. Copilul din spatele ochilor e o dramatizare a încercării unei familii să normalizeze autismul copilul lor. La ieşire, pe o măsuţă, brăţări verzi militează pentru o viaţă normală.  Mergeţi la Teatrul Foarte Mic, vedeţi când se joacă. Biletele sunt ridicol de ieftine.

Astăzi întâlnesc un prieten, la o cupă de ceai japonez matcha. Are un copil autist. Pentru ei nu există decât şcoli care te dărâmă financiar, dacă vorbim de familii normale, cu venituri normale. Acum nu mai are job şi îşi iubeşte copilul acela, care e doar un copil care nu seamănă cu ceilalţi.

Prietenul Chilian scoate un cd care se cheamă Autistul. Cu toată grija în creştere pentru aceşti copii minunaţi, zic eu, a căror imaginaţie aterizează uşor, ca un fluture, pe aripa de oţel a realităţii, încă nu există opţiuni. Mi-aş dori să mi se schimbe mintea şi inima ca să pot vorbi cu aceşti copii pentru care noi, marii mediocri sociali, suntem – de fapt – autiştii.  E timpul pentru câte o şcoală adevărată pentru ei, în fiecare judeţ. Aşa încât să putem beneficia de inteligenţa lor, imensă şi reprimată, de sensibilitatea lor, uriaşă şi plânsă dinăuntru, şi de dragostea lor nesfârşită pentru neterminaţii care îi înconjoară.

Advertisements

One Comment

 1. Acest spectacol a fost invitat la urmatoarele Festivaluri de Teatru
  Uniact Tg-Mures dec 2007
  Galastar Bacau 2008, unde actrita Gabriela Popescu a obtinut Marele Trofeu GalaStar
  Festivalul International de Teatru Idis, Iasi
  Festivalul International de teatru Sibfest – Sibiu – 2008
  Ziua Sindromului Down – Oradea 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: